Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.12.06

Epres- Fehércsokis Mousse Desszert

 Epres-Fehércsokis Mousse desszert

 

 pict1288.jpg

 

   Hozzávalók 4 személyre:

 

o     4 db Tojás fehérje,

o     4 dkg cukor,

o     12 dkg sajtkrém,

o     20 dkg fehér csoki

o     20 dkg mirelit eper,

o     16 db háztartási keksz – dúrvára törve –

o     Csipet fahéj,

o     2 db Babapiskóta.

 

 

 

Elkészítés:

 

   Készítsük elő a kelyheket. Tegyük bele a dúrvára tört kekszet, majd osszuk el az epret rajtuk, és keverjük össze egy kanállal óvatosan. A tojásfehérjébe tegyük bele a 4 dkg cukrot, közben olvasszuk fel a fehér csokit, majd keverjük össze a sajtkrémmel, és a fahéjjal. A tojás fehérjét verjük fel kemény habbá, majd forgassuk bele a csokis masszát óvatosan, hogy ne törjük össze a habot. Az így elkészült masszát adagoljuk szét a kelyhekben. A tetejét szórjuk meg egy kevés finomabbra tört keksszel, majd a közepére szórjunk egy kis fahéjat még díszítésnek. Végül egy fél babapiskótát tegyünk a tetejére, majd tegyük hűtőbe. Minimum 2 órát hagyjuk állni, mielőtt fogyasztanánk.

Jó étvágyat! ;)