Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kávés Bavaroise

 Kávés Bavaroise

 

 

pict1301.jpg

 

 

Hozzávalók 6 személyre:

 

o     1,25 dl Tej,

o     1,5+1,5 dl Tejszín,

o     10 dkg Cukor,

o     1 dl Erős Fekete kávé,

o     3 Db tojás,

o     1 púpozott Teáskanál Zselatinpor.

 

Elkészítés:

 

   A tejet, a tejszín egyik részével a fele cukorral és a kávéval felforraljuk, majd folytonos keverés mellett hozzáadjuk a tojássárgáját, és a zselatint. Ezzel picit sűrűsítjük, forraljuk 3-5 percig. A maradék cukrot hozzátesszük a tojások fehérjéhez, és kemény habot készítünk. Ezt a forró krémhez keverjük, majd néhai keveréssel kihűtjük.

 

 

 

   A maradék Tejszínt felverjük habbá, majd hozzáforgatjuk.

6 db poharat vagy formát kiolajozunk, eloszlatjuk benne a krémet, és lefedve minimum 4 órára hűtőbe tesszük.

 

   Mielőtt tálalnák, óvatosan vágjuk körbe egy késsel az oldalát, és fordítsuk ki egy tányérra.

 

Jó étvágyat! ;)