Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.12.17

Kenyér Desszert

 ÚJ!Kenyér Desszert

 

 

pict1321.jpg

 

 

Hozzávalók 4-6 személy részére:

 

o     Kb. 40 dkg szikkadt kenyér,

o     2 db Narancs héja és húsa,

o     Késhegynyi őrölt szegfűszeg,

o     1 csapott kávéskanál fahéj,

o     5 dkg liszt,

o     2 db tojás,

o     5 dl Tej,

o     1 csomag vaníliás cukor,

o     20 dkg Cukor,

o     20 dkg Étcsokoládé,

o     Porcukor a szóráshoz,

o     Zsiradék a forma kikenéséhez.

 

 

 

Elkészítés:

 

   A kenyeret aprítsuk fel kb. 2 cm-es darabokra. A narancs húsát és a csokit aprítsuk fel kisebb darabokra, és tegyük a kenyérhez. Közben melegítsük elő a sütőt 160 fokra.

Vegyünk elő egy főzőedényt, és tegyük bele a lisztet, a szegfűszeget, fahéjat, cukrot, a narancs reszelt héját, és a tejjel óvatosan felöntve csomómentesre keverjük el. Tegyük fel vagy gőzfürdőbe, vagy nyílt lángra, és folyamatos keverés mellett forraljuk fel. Miután felforrt, vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a vaníliás cukrot. Ezt a krémet öntsük a kenyérre, forgassuk össze az egészet, majd egy zsiradékkal kikent formába töltsük bele, majd arany barnára süssük meg.

Tálalás előtt porcukorral hintsük a tetejét.