Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.12.02

Narancsos-Datolyás Tiramisu

 Narancsos-Datolyás Tiramisu

 

 

pict1266.jpg

 

 

Hozzávalók 6 személyre:

o    6 Db Tojás,

o    20 dkg Sajtkrém,

o    3 Db Közepes méretű Narancs reszelt héja és 2Db narancs leve,

o    1,5 csomag Vanilin,

o    Csapott kávéskanál őrölt Fahéj

o    Csipet só,

o    18 dkg Cukor,

o    21 Db Babapiskóta,

o    12 db aszalt Datolya

o    1 dl nem túl erős kávé, és ízlés szerinti mennyiségű jamaicai rum aroma, vagy pedig 4 cl rum.

o    Kakaópor

 

 

 

 

 

Elkészítés:

   Készítsük el a kávét. Cukor nem szükséges bele, mert így is elegendő a többi alapanyag édessége.

   A Datolyákat kimagozzuk, és felkockázzuk,

A babapiskótákból 6 db-ot ferdén vágjuk ketté, a többit pedig csak félbevágjuk.

   Egy tálba beletesszük a sajtkrémet, a narancs héját, a narancs levét, a fahéjat és a tojások sárgáját, majd kikeverjük. A tojás fehérjét verjük fel kemény habbá a vaníliás cukorral és a cukorral. Ha kész, keverjük össze a sajtkrémes alappal óvatosan.

   A kelyhekbe első lépésként egy fél darab babapiskótát tegyünk, amit beleáztattunk a kávénkba. Szitáljunk rá egy kis kakaóport, majd erre tegyünk rá a krémből egy keveset. A 3 db fél babapiskótát áztassuk be a kávéba, és tegyük a krémre. Szórjuk meg az apróra vágott datolyával, de hagyjunk egy keveset a tetejére is díszítésnek. Szitáljunk rá kakaóport, majd tegyük teli a kelyhünket a krémmel.

Amit előzőleg félretettünk babapiskótákat, amit ferdén vágtunk el, szintén áztassuk bele a kávéba, de éppen hogy, és tegyük a kehely szélére picit belenyomva a krémbe. A maradék datolyát szórjuk a közepére, és kevés Kakaóporral szórjuk meg a tetejét. Tegyük a Hűtőbe, és minimum fél órát állni hagyjuk.

 

Jó étvágyat hozzá!