Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pezsgőkrém Ananásszal

 Pezsgőkrém Ananásszal

 

 

pict1305.jpg

 

 

Hozzávalók 4 személyre:

 

o     1 konzerv Ananász, vagy kb. 15 dkg Friss ananász,

o     2 dl Édes Pezsgő,

o     1 csomag vaníliás cukor,

o     2 dl Tejszín,

o     Darált Háztartási keksz a szórásokhoz.

 

Elkészítés:

 

   Az Ananászt kockázzuk fel, kb. akkorára hogy amikor fogyasszuk kényelmesen elférjen a kanalunkon. ;))

A pezsgőbe tegyük bele a vaníliás cukrot, és kevergessük addig, míg fel nem oldódik a cukor benne.

A tejszínből lágy habot készítsünk, majd öntsük hozzá a pezsgőnket. Össze fogja húzni a tejszínt, ezért nem kellett kemény habot verni.

Az ananászból tegyünk egy keveset a krémhez is.

Vegyük elő a kelyheket, az ananászból tegyünk alulra egy keveset, majd egy kisebb réteg krémet helyezzünk rá. Darált Háztartási Kekszet szórjunk rá, majd tegyük teli a kelyhet a krémünkkel.

 

 

 

   A tetejére is tegyünk ananászt díszítésnek, és szórjuk meg még darált keksszel. Én még tettem rá porcukrot is, mert Félédes pezsgővel készítettem, és a részemről ez a felállás van. ;)