Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.12.03

Trüffel golyó

 Narancsos-Fahéjas-Csokis-Kekszes Trüffel golyó

 

 

pict1275.jpg

 

 

Hozzávalók kb. 16 db-hoz:

 

o     2 dl Tejszín,

o     18 dkg cukor,

o     10 dkg Margarin

o     1 kávéskanál fahéj

o     3 db közepes narancs reszelt héja,

o     10 dkg Étcsoki,

o     15 dkg Kakaópor

o     18 dkg Háztartási keksz

o     További kakaópor a forgatáshoz

 

Elkészítés:

 

   A tejszínt a cukorral, a fahéjjal és a narancsok héjával feltesszük forrni. Ha felforrt hozzátesszük a csokit és a kakaóport is. Ezzel besűrítjük, majd levesszük a tűzről és hozzátesszük a margarint is, majd jól elvegyítjük benne, és kihűtjük.

 

   A háztartási kekszet dúrvára törjük, majd hozzávegyítjük a krémünkhöz. Ezt a masszát betesszük a hűtőbe, hogy a keksz megszívja magát.

 

   Készítsünk elő egy kis tányérba kakaóport, majd a teljesen kihűlt, masszából kisebb golyókat formálunk, és beleforgatjuk a kakaóporba.

Készen is vagyunk…