Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fokhagymás Pogácsa

 Fokhagymás Pogácsa

 

 

pict1707.jpg

 

Hozzávalók:

60 dkg Liszt

3 dkg Élesztő

1,5 dkg Só

1 Tojás

1 dl Szójaolaj

2 dl Víz

 

A Hajtogatáshoz:

6 dkg Fokhagyma reszelve

0,5 dl olaj

Ízlés szerint só

 

A Tetejére:

1 db Tojás

Szezámmag

 

 

pict1708.jpg

 

Elkészítés:

   A Tésztához a hozzávalókból egy egyenletesen eldolgozott tésztát dagasztunk, majd hagyjuk egy bő 30 percre pihenni.

Ez alatt az idő alatt készítsük el a fokhagymás alapot.

 

A tésztánkat gyúrjuk át, és hagyjuk újabb 20 percre pihenni.

 

 

pict1707.jpg

 

Amikor letelt a második pihenő idő is, akkor nyújtsuk ki a tésztánkat egy téglalapformára. Én kb. 20x40 cm-re nyújtottam ezt a tésztát.

A Fokhagymás alap felét rátettem, és egy ecset segítségével teljesen szétoszlattam a felszínen, majd pedig egy 3-as hajtást végeztem rajta.

Hagytam egy 10 percre pihenni, majd újra kinyújtottam egy kb. 20x40 cm-es téglalap alakúra a tésztát, majd pedig a maradék fokhagymát is szétosztottam rajta.

Ezt már 4-es „könyv” hajtást csináltam és ismét hagytam egy 15 percet pihenni a tésztát.

Ha a második hajtás után is letelt az idő, akkor jöhet a feldolgozás.

Kinyújtottam a tésztámat kb. 5 mm vastagságúra, és pogácsa kiszúróval egyből sütőpapírral bélelt tepsire pakoltam a kis pogácsákat.

Egész tojással lekentem, szezámmaggal megszórtam.

Így a félkész terméket még egy 10 percet hagytam állni, közben bekapcsoltam a sütőt 170 fokra. Ha felmelegedett a sütő, akkor betettem sülni a pogácsákat. Intenzív fokhagyma illat terjengett a lakásba, és szép arany barnára sütöttem őket.

 

 

pict1704.jpg

 

Frissen is nagyon ízletes, de másnapra is puha marad. Nagyon finom pogácsa lett, ja és rendkívül gyorsan elfogy… J