Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Fórum

 

 

 

christmas_wallpapers_34_1024x768.jpg

 

 

 

Szeretném, ha továbbra is írnátok ide. Várok új kérdéseket, esetleg a segítségkéréseket is.

Igyekszem mindenkinek segíteni!

Érezzétek magatokat jól!   

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Habroló

Kriszta, 2008.03.23 12:38

Én a Katica étcsokit szoktam használni. Azzal mindig sikerül szépen a sütik teteje. Valószínűleg akkor az nem olyan fényes fajta. De most már ezt is tudom.
A habrolónak én is ezt a fajta krémjét találtam meg. Azt hittem, hogy a cukikban gőz fölött verik fel a tojásferhérjét és keverik ki cukorral és azt teszik bele.
A formákat nem kentem ki. Mert a használati útmutatón nem írta. És amikor csak úgy két darabot kipróbáltam akkor szépen lejöttek. Csak most nem. Még azt kérdezném, hogy vettem fagyasztott lapokat. Ebbe a fajtába 6 db vastagabb lap van. Én kinyújtottam, hogy vékonyabb legyen. Párom szerint nem kellett volna. Most akkor milyen vastagságú legyen a tésztája? Illetve a sütésnél mit használjak? Forrró levegőt, vagy alsó-felső sütést? És mekkora hőfokot ajánlasz?

Kriszta!

mpisti86, 2008.03.22 19:40

Azok a torták, amik a Cukrászdákban vannak, azok olyan csokival vannak bevonva, amiket csak 25 kg-os kiszerelésben lehet megvenni. Tortabevonó, de a finom fajta csokiból. Te milyen csokit használtál fel?? Mert lehet hogy nem olyan féle, és akkor nem is olyan fényes. Ez is olyan minőség függő. Vagy nem tudom.
A másik: A habrolót úgy szoktam csinálni hogy mielőtt feltekerem a csövekre, előtte minden csövet vastagabban bekenek margarinnal(zsiradék). Ettől le kellene jönnie. Te lekented? A cukrászdákba vaníliás cukros tejszínhabbal van megtöltve a habroló, és vaníliás porcukorral van leszórva a teteje. Legalábbis én így ismerem.

Torta

Kriszta, 2008.03.22 19:15

Szia Pisti!

Elkészült a torta. Tényleg jobban sikerült mint az előző. Most már csak annyi volt a "gond" szépség hiba, hogy sikerült egy-két helyen a csokimázzal összekeverni a krémet és így nem lett mindenhol egységes csokimáz az oldala. De nem baj, mert akkor is szebb lett.
Még egy kérdés a csokimázzal kapcsolatban. Én is olajjal szoktam hígítani a csokit, de nekem mégsem lesz olyan szép fényes, mintha egy cukrász csinálná. Van még valami titka ennek?

MÁs: Sütöttem habrolót is de sajnos nem jött le a csőről. Mit ronthattam el? Ebben tudsz nekem segíteni?????? És te milyen krémet tudsz mondani hozzá? Mert én azt a fajtát keresem amivel a cukrászdákban megtöltik.

Köszi Kriszta

Köszi

Kriszta, 2008.03.21 08:08

Nagyon köszönöm a segítéget!!! Valahogy sejtettem, hogy be kellett volna vonnom a torta oldalát is krémmel. A mázat én is így szoktam készíteni. Remélem sikerülni fog. Mindjárt hozzá is kezdek. Majd beszámolok, hogy sikrült.

Kriszta!

mpisti86, 2008.03.20 09:05

Szia Kriszta!

Én úgy szoktam bevonnai a tortáim oldalát, hogy amikor megolvasztottam a csokit, akkor egy kis olajjal fényt adok neki és hígítom is egyaránt. - Ha netalántán túl híg lenne, akkor vízzel kell sűríteni. - Kenőkéssel viszem fel a csokit(palacsinta fordító.) Én elsőnek az oldalát szoktam bekenni.Mielőtt bekenem, azért előtte a torta oldalát lekenem a krémmel, de csak annyira, hogy a csoki majd meg tudjon tapadni a piskótán is. Szóval apránként viszem fel a csokit az oldalára, mert így tudom alakítani, hogy egyenletes legyen.De persze gyorsan kell dolgozni vele, mert gyorsan köt a csoki is. Ha bevontam a csokival az oldalát, akkor utánna a tetejét vonom be. Azt úgy, hogy egy kevés csokit a torta közepére öntök, majd azt igazítom el egyenletesen, persze ügyelve arra, hogy ne follyon le az oldalán. Persze ezt én így csinálom, de lehet más meg pont fordított sorrendben csinálja. Ez is emberfüggő.
Ha csokis bevonást alkalmazok és szeretnék díszítést is készíteni rá, akkor a tejszínemet kakaózom, persze világosabbra, mint a csoki, hogy látszódjon. Ha pedig a tejszínes díszítés mellett is szeretnél csinálni valamit rá, akkor a glazúrt ajánlom figyelmedbe. A glazúr tojásfehérjéből és porcukorból készűl, de lehet vizet is használni. de inkább a tojásfehérje. Pici tojásfehérjét veszel, nem egy egész tojáséét, hanem annak kb a negyedét. Porcukrot teszel bele, és kevergetve kb méz sűrűségű masszát keverj ki. Aztán egy papírtölcsérbe, vagy zacskóba teszed és pici lukon át kreatívan csíkokat húzol, vagy mintákat készítessz. Ezt a saját kreativitásodra bízom. Színekben, ha van ételfestéked, akkor akár zöld színű glazúrral, pirossal és sárgával szép kis virágokat tudsz rajzolni a tortára.
Remélem sikerűlt kielégítenem a kíváncsiságodat az üggyel kapcsolatban.
Ha mégse, akkor kérdezz nyugodtan.
Üdv.: Pisti

Díszítés

Kriszta, 2008.03.19 13:02

Szia!

MÉg egy kérésem lenne! Milyen krémmel vagy tejszínhabbal tudnám feldíszíteni a tortát, hogy egy kicsit színes legyen majd a csokimáz tetején a díszítés? MIt ajánlasz? NAgyon kezdő vagyok! Pénteken sütöm a tortát. Addigra ha tudsz légyszi válaszolj.

Köszi

-------------------------

Kriszta, 2008.03.18 17:10

Szia Pisti!

Szeretném ha segítenél abban, hogyan tudnám a torta oldalát csokimázzal szépen bevonni. Csináltam a múlthéten egyet de akkor a torta formája,- hogy három részre lett osztva - nagyon meglátszott és nem is lett szép sima sem. A teteje az sikerül.

Előre is köszi

Orsi

mpisti86, 2008.03.18 13:45

Nem volt felesleges semmi. Mert egyébként isw valamilyen figurás tortát kellett volna csinálnom barátnőm unokaöccsének a születésnapjára, így megoldottam ezzel.
Ugyhogy 2 in 1 volt. :-)
Semmi gond nincsen. Én is ki szeretném próbálni a marcipános bevonást, de még nincs meg rá a keret, hogy ezt csak úgy bevállalhassam. Ennyi.
Tényleg nincsen semmi gond. Máskor is állok rendelkezésedre, ha van valamilyen gondod, esetleg kérésed/kérdésed.

Vonatos recept

Orsi, 2008.03.17 21:58

Szia!

Igen sikerült a torta, nagyon nagy sikert arattam, de teljesen máshogy oldottam meg mint a tiéd:) Nem kellett annyit farigcsálnom, és végülis marcipánnal borítottam be, mert már régóta ki akartam próbálni. Az nlc-s sütiseknek nagyon tetszett:)
Remélem nem haragszol, hogy "feleslegesen" fárasztottalak.

Kérdések!

mpisti86, 2008.03.17 15:38

Várom a kérdéseket mindenkitől, bármilyen témában. Nem kell tartani semmitől. Csak felűl a Hozzászólás hozzáadása résznél írjatok. ANév résznél a saját nevedet, vagy becenevedet írd. A Címnél a mondanivalód címét, vagy akinek kírod, annak a nevét írd be, majd a szöveg résznél írj!
Végül látsz egy 5 számjegyű kódot amit le kell írnod és már küldheted is.
Nem olyan bonyolult. :-)

Orsi

mpisti86, 2008.03.17 15:36

Szia!

Sikerűlt elkészíteni valamilyen tortát? Vagy nem jól emlékszem, hogy most kellett volna megcsinálnod a hétvégén?
Remélem hogy azért valamicskét tudtam segíteni az ügy érdekében.
Ha ezzel nem is, de legalább a számossal sikerűlt. :-)

Vonatos recept

Orsi, 2008.03.12 12:59

Szia Pisti!

Kicsit el vagyok havazva a közelgő szülinap miatt. Átnéztem a receptet, és nekem ez így most elég bonyinak tűnik, nem hiszem, hogy lesz ilyen módon időm kialakítani, ezért inkább egy egyszerűbb verziót csinálok meg:) De nagyon köszönöm a fáradozásodat, biztos lesz, aki ügyesebb és megcsinálja ez alapján.

Orsi

mpisti86, 2008.03.12 11:42

Szeretném kérdezni, hogy sikerűlt-e átnézned a receptet. Vagy még így se tudnád megcsinálni?
Csak mert nem írsz.

Yago

mpisti86, 2008.03.12 11:41

Szia Yago!
A Valentin napi doboz a Torták Fotóalbum Torták albumában van, a legutolsó kép az.

Valentini torta

Yago, 2008.03.11 14:59

Szia Pisti?
Hol a valentinnapi torta mert nem találom sehol?

Orsi

mpisti86, 2008.03.08 13:05

Nem hiszem hogy fújtós lenne. Hiszen a tölteléke is eleve lekváros margarinos, szóval nem csak száraz alapanygból készűl.
Meg ha a külsejére felvert tejszínt teszel, akkor már megint hozzásegítetted abban a tortát, hogy ne legyen fújtós, ha esetleg mégis az lenne. Meg hát lehet hozzá tejszínhabspray-t venni.

Vonatos recept

Orsi, 2008.03.08 08:12

Pisti, ebben a tortában nincsen semmilyen krém, ugye? Nem nagyon fujtos így?????????

Orsi

mpisti86, 2008.03.07 19:47

Részletesen leírom a holnapi nap folyamán, hogy mit hogyan csináltam rajta, és azt is, hogy ehhez a mennyiséghez miből mennyit kell hozzátenni, hogy amikor majd csinálod, akkor nagyjából tudj következtetni.

Meg persze Éci, felteszem a hógolyó receptjét is.
Picit alakítgatom holnap az oldalamat, mert azt hiszem, hogy lehet úgy receptet beírni, hogy mellékelem a képeket hozzá.
De hogy az hogy néz ki a gyakorlatban, azt még nem tudom. Majd holnap kiderűl. :-)

Vonatos recept

Orsi, 2008.03.07 14:55

Hát magát a vonat kialakítását nem látom,mert túl sötét az a része. A fejét marcipánból, vagy miből alakítottad ki?? Kérdezzek még, vagy leírod valahova részletesebben?

Orsi

mpisti86, 2008.03.07 14:08

Micsoda nem látszik rajta???? :(((
Kérdezz és felelek!