Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Café Mont-Martre Kávé Különlegesség

 Café Mont-Martre

Kávé Különlegesség

 

 

pict1326.jpg

 

 

Hozzávalók 1 pohárhoz:

 

o     5 dkg étcsokoládé,

o     Csipet fahéj,

o     1 csésze erős feketekávé,

o     Ugyanennyi mennyiségű lágy tejszínhab.

 

Elkészítés:

 

   A csokoládét olvasszuk fel, és egy minimális mennyiségű kávéval keverjük össze, majd öntsük a pohár aljába. A tejszínhab nagy részét óvatosan kanalazzuk rá a csokis kávéra. Ezután a forró kávét óvatosan csurgassuk a pohár oldalán a tejszínhab szélénél. Így keletkezik a rétegünk, miszerint alul a csokis kávé marad, a tejszínhab feljön, és közte marad a tejszínes kávé réteg. A maradék tejszínhabot kanalazzuk a pohárba, hogy elfedjük a kávé beöntési helyszínt, és szórjuk meg a tetejét fahéjjal.

Én 3 cukorral iszom a kávét mindig, de ebbe most nem tettem cukrot. Így pont jó. De aki ennél édesebben szereti, akkor amikor a csokiba önti a kávét, akkor adja hozzá a cukrot is, és azután minden ugyanúgy történjen.