Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fűszeres Latte Kávé Különlegesség

 Fűszeres Latte

Kávé Különlegesség

 

 

pict1329.jpg

 

 

Hozzávalók 2 pohárhoz:

 

o     2 presszo kávé,

o     Késhegynyi, őrölt feketebors,

o     Késhegynyi őrölt szegfűszeg,

o     2 késhegynyi őrölt Fahéj,

o     4 dkg cukor,

o     3,5 dl Forró Tej+tejhab, vagy

o     Lágy tejszínhab.

o     1 db Datolya díszítéshez, fahéj és bors a szóráshoz.

 

Elkészítés:

 

   Melegítsük elő a poharunkat. A tejet melegítsük fel. Ha a kávéfőzőnek van fúvókás karja, akkor azzal forrósítsuk fel a tejet, közben pedig habosítsuk is fel. Ha így készítjük el a latte-t, akkor ha felhabosítottuk a tejet, akkor tömörítsük a tejhabot úgy, hogy ferdén tartjuk azt, amiben a tej van, és óvatosan ütögessük a pulthoz, közben mozgassuk néha a pulton köröket leírva, hogy fényesedjen a habunk.

A kávéba tegyük a fűszereket és a cukrot. Keverjük össze. A tejet egy kevés tejhabbal töltsük a poharakba, majd töltsük rá a kávét. A maradék tejhabot tegyük a pohárra, szórjuk meg fahéjjal, borssal, és a pohár peremére tegyünk egy kimagozott datolyát.

 

   Ha pedig tejszínnel készítjük, töltsük a tejet a pohárba, tegyünk rá lágy tejszínhabot, és utána öntsük fel kávéval, majd tegyünk rá még tejszínhabot, és díszítsük az előbb leírtak szerint.