Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mexikói Csokoládé

 Mexikói Csokoládé

 

 

pict1317.jpg

 

 

Hozzávalók 4 pohárhoz:

 

o     5 dl Tej,

o     20 dkg étcsokoládé,

o     1 csomag vaníliás cukor,

o     1 kávéskanál fahéj,

o     4 evőkanál tejszín,

o     2 db tojás sárgája,

o     2 dkg cukor,

o     Kakaópor, vagy szeletelt mandula a szóráshoz.

 

Elkészítés:

 

   A csokoládét olvasszuk fel. A tejet a tejszínnel, a fahéjjal forraljuk fel, majd keverjük az olvasztott csokihoz, közben adjuk hozzá a vaníliás cukrot. A tojássárgáját a cukorral habosítsuk fel, majd adagoljuk hozzá óvatosan a forró, de már nem forrásban lévő csokis tejet.

Előmelegített poharakba töltsük, majd díszítsük. Melegen fogyasszuk.

   Egy kis plusz: A poharak karimáját is díszíthetjük. Mártsuk a pohár szélét kevés tojásfehérjébe, majd utána kakaóporba. Amikor kitöltöttük az italunkat, egész rúd fahéjat is tehetünk a pohárba.

 

Egészségetekre! ;)