Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010.01.12

Házmester Stangli

Házmester Stangli

 

Kép

 

Hozzávalók

 

40 dkg Főtt Burgonya,

50 dkg Liszt,

2 db egész tojás,

5 dkg Élesztő,

Só, bors (elhanyagolható),

5 dkg Margarin

Kb. 1 dl víz

Sajt, Kolbász vagy Szalonna,

Magvak: Napraforgó mag, Lenmag, Köménymag, Szezámmag.

 

Elkészítése:

 

A Burgonyát megfőzzük és összetörjük. Ezután belemérjük a Lisztet is. Az élesztőt a vízben megfuttatjuk pici cukorral, hogy gyorsabban menjen. Ha megfuttattuk, akkor beleöntjük a tálba, hozzáadjuk a tojást, a margarint és a sót is, majd bedagasztjuk.

Ha összeállt a tésztánk, akkor egy 20 perce pihenni hagyjuk.

 

Ezután két részre osztjuk és 30 cm átmérőjű pizzává, nyújtsuk ki a tésztát. Vágjuk fel 8 részre. A szélesebb végére tegyünk sajtot, vagy kolbászt, vagy bacon szalonnát, majd tekerjük fel. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, hagyjuk 10 percig kelni, majd tojással kenjük le a felületét és szórjuk meg a különböző magvakkal. A töltés és a szórás is variálható.

A tésztából is elhanyagolhatjuk a sót is. A töltelék úgy is sós.

 

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd tegyük be sülni. Arany-barnára sütjük. Finom.

 

Tibcsi!!! Ezt  neked ajánlom.