Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


répás-Diós Muffin Kenyér

 Répás-Diós Muffin Kenyér

 Hozzávalók egy Püspökkenyér formához

 

 

adventi-sutik-003.jpg

 

30 dkg Reszelt répa

1 nagyobb alma reszelve

1 citrom reszelt héja

Kb. 1 dl Szójaolaj

Kb. 1 dl Laktózmentes Tej

1 csomag Sütőpor

1 csomag Vaníliás Cukor

1 Kávéskanál Fahéj

2 db Tojás

15 dkg Barna Cukor

6 dkg Durvára vágott Dió

5 dkg Darált Mandula

10 dkg Zabliszt

5 dkg Rizsliszt

5 dkg Finomliszt

Egy kevés olaj és liszt a forma kikenéséhez és a belisztezéshez.

 

 

adventi-sutik-006.jpg

 

Elkészítés:

 

    A Répát pucoljuk meg, és reszeljük le a kis sajtreszelőn, majd ehhez reszeljük hozzá az almát is, majd mehet bele konkrétan minden, kivéve a tojásoknak a fehérjéje…

   Rém egyszerű egyébként az elkészítése, ugyanúgy, mint a Muffinoknak. J

Mindent összekeverünk, majd a tojásfehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük, majd ezt óvatosan hozzáforgatjuk a masszához, és mehet a formába, majd pedig a 170 fokra előmelegített sütőbe.

 

   Kb. 30-40 percig süssük! Kicsit felpúposodik sülés közben, de ne legyünk csalódottak, ha miután kiszedtük a sütőből kicsit összébb megy. Így is elég laktató egy szelet belőle, és nem száraz.

 

 

adventi-sutik-007.jpg

 

Mielőtt neki esnénk megenni, hagyjuk egy 25 percet hűlni a formába! J