Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011.12.04

Kókuszos Sajtkrém torta

Kókuszos Sajtkrém torta

Rumos-Csokoládés öntettel

 

 

karacsonyi-002.jpg

 

 

Hozzávalók 12 szelethez

Tészta alap:

o     10 dkg Margarin

o     5 tojássárgája

o     20 dkg Darált keksz

 

Krémhez:

o     5 tojásfehérje,

o     5 dkg liszt,

o     4 dkg Tejszín ízű pudingpor

o     30 dkg Natúr Krémsajt

o     35 dkg Tejföl

o     15 dkg Kókuszreszelék,

20 dkg Cukor

 

A Csokis mázhoz:

o     15 dkg Margarin

o     8 dkg Kakaópor

o     5 cl víz

o     Rumaroma

 

Elkészítés:

   A Tészta alapot úgy készítjük el, hogy megolvasztjuk a margarint, beletesszük a tojások sárgáját, és a kekszet. Összedolgozzuk úgy, hogy morzsalékos szerkezetű legyen.

   A formába töltjük, és ott tömörítjük össze. Kis peremet hagyjunk meg.

 

   Ezután összemérjük egy tálba a krémhez a hozzávalókat, majd kézi habverővel egyneműsítjük. Nem kell habosítani, csak egyneműsíteni. Ha ezzel megvagyunk, a krémet ráöntjük a keksz alapunkra.

   A sütőt 180 Cº-ra előmelegítjük, és 40-50 percig sütjük. Aranybarna színűre. Miután megsült, a formában hagyjuk kihűlni.

 

   A csokis öntetet ráérünk akkor megcsinálni amikor már kisült a torta. A margarint a porcukorral és a vízzel felolvasztjuk mikróban. Ha ez megvan beletesszük a kakaóport és ízlés szerinti mennyiségű rumot. Amint kissé meghűlt az öntetünk is, és a torta is, az öntetet akár rá is tehetjük a tortára, de úgy is tökéletes, ha a szeletre teszünk tálaláskor.

 

 

karacsonyi-005.jpg

 

 

Krémes állagú, nem száraz a késztermék.