Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.04.26

Mákos-Sajtkrém torta

Mákos-Sajtkrém torta

(Újragondolva)

 

pict1132.jpg


 

 

Hozzávalók  30 szelethez:

 

1.    Tészta alap:

o     25 dkg Darált Háztartási keksz,

o     20 dkg Lágy margarin,

o     Kb. 1 dl víz

 

2.    Máktöltelék:

o     20 dkg Darált Mák,

o     20 dkg Cukor,

o     1 citrom Reszelt héja,

o     1 csomag Vanilin,

o     2 kupaknyi Citromlé,

o     1,5 dl Tej,

o     5 dkg Lágy Margarin

 

3.    Sajtkrémhez:

o     30 dkg Natúr Sajtkrém,

o     25 dkg Félzsíros Túró,

o     45 dkg Tejföl,

o     4 db Tojás,

o     20 dkg Cukor,

o     2 csomag vanilin,

o     1 Citrom reszelt héja,

o     2 kupaknyi Citromlé

o     5 dkg Liszt,

o     5 dkg Búzadara.

 

 

Elkészítés:

Az első pontban foglaltakat összedolgozzuk. Nem kell egynemű tésztává alakítani, hanem morzsalékosra kell hagyni. Ezzel kibéleljük a formánk alját, és egy kicsit felhúzzuk a forma szélére is. Szintén nem kell magasra, csak mégis legyen egy kis pereme.

 

A második pontban foglaltakat is csak össze kell keverni, nem kell forrázni semmit. Itt az egyszerűségen van a hangsúly. J

Ha össze van keverve, akkor eloszlatjuk a tészta alapon egyenletesen.

 

A harmadik pontban foglaltakat is összekeverjük. Nem kell habosítani, egy kézi habverővel elég összevegyíteni a dolgokat. Ismétlem, ne habosítsuk, csak keverjük. Ha habosítva lenne, akkor sülés közben a teteje buborékos lesz, és nem igazán szép látvány végeredményben. A kész masszát óvatosan öntsük rá a mákos felületre.

 

Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Amint összeállítottuk a torta alapot, toljuk be a sütőbe 30-40 percre. Arany-barnára süssük. Természetesen, picit még lágy lesz, de ahogy hűl, úgy szilárdul.

 

 

pict1133.jpg


 

Végeredményben krémes teteje lesz, de vágható formában.

Jó étvágyat hozzá! ;)