Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pina Colada Sajtkrém torta

 Pina Colada Sajtkrém torta

 

 pict1280.jpg

 

Hozzávalók egy 10 szeletes tortához:

 

o     Egy nagy konzerv Ananász,

o     10 dkg Kókuszreszelék,

o     20 dkg Krémsajt,

o     17 dkg Tejföl,

o     3 db Tojás,

o     20 dkg Cukor

o     5 dkg liszt

o     1 dl Tejszín

o     15 dkg Darált Háztartási keksz

o     6 dkg Margarin

 

 

 

 

 

Elkészítése:

 

   A sütőt melegítsük elő 160 fokra.

 

   A Margarint olvasszuk fel, és adjuk a kekszhez, majd dolgozzuk össze. Ezt a morzsalékot tegyük a formánkba. (17-18 cm átmérőjű)

 

   Azért konzerv ananász, mert a friss ananásztól keserű lesz a torta. Sajnos tapasztaltam.

   Ha nagyobb darabok vannak a konzervben, akkor vágjuk kisebb darabokra és tegyük félre.

 

   Egy edénybe tegyük bele a többi hozzávalót, és keverjük el simára, de ne habosítsuk, csak legyen szép egynemű. Ezt a masszát öntsük a formába, majd az ananász darabokat is szórjuk bele. Egy kis kókuszreszelékkel szórjuk meg a tetejét, és tegyük be az előmelegített sütőbe.

Kb. 1 órát süssük. Akkor készül el a torta, ha amikor finoman megrázzuk a tepsit, látjuk, hogy már nem rezeg a közepe. A torta állagát tekintve nem egy teljesen szilárd, hanem krémes állagról beszélhetünk.

 

 

Fontos! Csak Akkor vágjuk ki a keretből, és akkor vágjuk meg a tortát, ha teljesen kihűlt! J