Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010.12.23

Sajtkrémes Sült Máktorta

Sajtkrémes Sült Máktorta

16 szeletes

 

Kép

 

Hozzávalók a Tésztához:

·       14 dkg Margarin,

·       7 dkg Porcukor,

·       22 dkg Liszt.

 

A Masszához:

·       25 dkg Máktöltelék (50-50% mák és porcukor keveréke),

·       15 dkg Porcukor

·       3 csomag Vanilin

·       2 teáskanál Citromlé,

·       1 Citrom reszelt héja

·       13 dkg Margarin

·       5 dkg Liszt

·       4 db Tojás

·       22 dkg Natúr Krémsajt

·       1 csipet só.

 

Elkészítése:

 

   A tésztát készítsük el elsőnek.

A porcukrot és a lisztet vegyítsük, egyneműsítjük. A margarint elsőnek elmorzsoljuk a liszttel, majd gyorsan tésztává gyúrjuk.

   Ha ezzel megvagyunk, akkor ki kell bélelnünk a formánkat. A forma oldalának a feléig húzzuk egyenletesen fel a tésztát. Nem kell kapkodnunk, kézzel szépen egyenletesen meg tudjuk oldani ez a feladatot.  :)

  

   Most jön el az az idő, hogy bekapcsoljuk a sütőt, és előmelegítsük 180 fokra.

 

   Ezután elkészítjük a masszát.

 

   A margarint, ha egyenesen a hűtőből vettük ki, akkor lágyítsuk meg a mikróban.

   A Krémsajtot tegyük egy viszonylag nagyobb keverőtálba, tegyük hozzá a lágy margarint, és a citromlevet, a citromhéjat, és a vanilint, majd habosítsuk fel. Egyenként adagoljuk hozzá a tojások sárgáját és 10 dkg cukrot. A Fehérjét egy másik tálba tegyük.

   A máktölteléket vegyítsük el a liszttel, majd keverjük bele a masszába.

 

   A Tojásfehérjét 5 dkg cukorral és a csipet sóval verjük kemény habbá.

Ha kész, akkor óvatosan keverjük bele a masszába a habot, vigyázva, hogy ne törjön össze a habunk. Öntsük a tésztával kibélelt formánkba a masszát, és egyenletesen oszlassuk el.

 

   A sütést két ütemben végezzük. Kb. 20 percig süssük 180 fokon, majd a 20 perc után vegyük le a hőfokot 150 fokra, és így süssük készre. Ez kb. még 20 perc. Ha letelt az idő, akkor kapcsoljuk ki a sütőt, félig nyissuk ki az ajtaját, majd 10 percig még hagyjuk a tortánkat a sütőben pihenni.

 

Ha letelt a 10 perc, akkor vegyük ki a sütőből, és még 30 percig hagyjuk hűlni a tortát, közben óvatosan vegyük ki a formából.

 

Kép

 

 

   Ha teljesen kihűlt, díszíthetjük Porcukorral is, vagy mint én, mivel nem vettem porcukrot, így ki kellett találnom valamit, így Birsalmalekvárral lekentem a tetejét, és Karácsonyi szóró cukorral díszítettem.

 

Kép

 

 

   Finom krémes lett és azoknak ajánlom, akik imádják a mákos süteményeket, és a különleges ízeket.