Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.09.29

Különleges Sajttorta

 Különleges Sajttorta

Kép

 

 

20 Szelethez

 Hozzávalók a tésztához:

·       25 dkg Tea vaj

·       Kb. 25-30 dkg Darált Háztartási keksz

A Töltelékhez:

·       50 dkg Tehéntúró

·       4 Dl Tejföl

·       3 db Tojás

·       3 csomag Vaníliás Cukor

·       35 dkg Krémsajt (natúr) Marscapone, avagy Medve krémsajt

·       3 evőkanál Liszt

·       40 dkg Kristálycukor.

 

Elkészítése:

   A kekszet és a - kissé megpuhított - margarint összegyúrjuk, majd kibéleljük a tortaformát vele.  Úgy csináljuk, hogy a forma oldalára is tegyünk a tésztából majdnem a tetejéig. Kb. 3/4-részig. Ezután félretesszük.

 

    A töltelékhez a túrót elsőként is kóstoljuk meg, hogy jó e, majd egy edénybe tegyük bele, és kissé törjük össze. Ezután tegyük bele a krémsajtot, a tejfölt, a vanillint, és a sima cukrot. Közben kapcsoljuk be a sütőt és melegítsük 180 fokra. A tojások sárgáját is keverjük bele, majd a leszitált liszt is mehet bele. A tojásfehérjét verjük fel kemény habbá, egy kevéske cukorral és egy csipet só hozzáadásával. Ezután a masszát öntsük a tortaformába, a tésztára. Ezután mehet is a sütőbe. Kb. 15 percig süssük ezen a hőfokon, majd vegyük le 150 fokra a sütőt, hogy szépen lassan süljön át a tortánk. Így Kb. 25 percig süssük, majd újra állítunk a hőfokon, de ezúttal 200 fokra vegyük fel és addig süssük, míg aranybarna nem lesz a teteje. Középen és a szélén legyen sötétebb, de alapjába véve aranybarna legyen.

 

   Miközben sül a tortánk, csináljuk meg az öntetet. Ehhez szükségünk van

·       30 dkg gyümölcsmixre, és ugyanennyi cukorra,

·       Egy kevés piros szörpre (én epres öntetet tettem hozzá), 

·       Kb. 2,5 Dl vízre és

·       később 2 Dl vörösborra.

 

   A gyümölcsöt a vízzel és a cukorral meg persze a szörppel forraljuk össze, és kicsit sűrítsük be, majd tegyük hozzá a vörösbort és forraljuk vele Kb. 5 percig. Utána minél hamarabb hűtsük le.

 

A torta, amikor sül a tojás hatására felpuffad, de összeesik valamennyire.

Ha kihűlt a tortánk, akkor szórjuk meg a tetejét porcukorral.

Kép

 

 

Tálalás: Egy tányérra tegyünk rá egy szeletet, és mellé, avagy köré tegyük az öntetünket. 

 

   Különleges ízek kedvelőinek ajánlom ezt a tortát.

 

Amennyiben elkészítitek, abban az esetben Jó Étvágyat Kívánok Hozzá!