Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szegfűszeges-Narancsos Sajttorta Különlegesség

 Szegfűszeges-Narancsos Sajttorta

 

 

pict1309.jpg

 

 

Hozzávalók egy 10 szeletes tortához:

 

o     3 db Egész tojás,

o     30 dkg natúr Sajtkrém

o     1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg,

o     1 csomag vaníliás cukor,

o     2 db Közepes Narancs reszelt héja és leve,

o     12 dkg Cukor,

o     1 kupak Citromlé,

o     2 dl tejföl,

o     5 dkg liszt,

o     7 dkg margarin,

o     15 dkg Darált Háztartási keksz.

 

   Elkészítése:

 

   A margarint olvasszuk meg, majd forgassuk bele a kekszbe. A sütőformánk aljára szórjuk bele, és egy kis peremet képezve egyenletesen oszlassuk el.

 

   Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.

 

   Egy edénybe tegyük bele az összes hozzávalót, keverjük simára, majd öntsük a formába. Tegyük be a sütőbe, és süssük arany barnára.

Ha a közepén felpúposodik a sütőbe, és megreped, jelzi a torta nekünk, hogy elkészült. Ez minden esetben így van. Egy kis Titok! ;)

 

   Mielőtt felvágnánk, teljesen hűtsük ki!!!