Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.10.14

Gesztenyefré

 Gesztenyefré

 

   

Kép

 

Hozzávalók Kb. 20 szelethez:

Piskóta:

·       5 db tojás,

·       10 dkg cukor és 

·       12,5 dkg liszt.

 

    Ezt tepsiben megsütöm. Ha megsült, akkor elfelezem és majd azok lesznek az alja és a teteje.

 

A krém:

 

Főzött krém (sárgakrém) ami:

·       5 dkg liszt,

·       1 db tojás és

·       Kb. 1,5 - 2 Dl tej/víz

 Ezt gőz fölött befőzzük/besűrítjük.

 Alap vajkrém:

·       0,40 dkg Tea Vaj és

·       0,40 dkg porcukor.

Ezt habosítsuk fel.

    A kihűlt sárgakrémet és a felhabosított alap vajkrémet, összeborítjuk, és még egyszer jól áthabosítjuk.

 

   Ezt a krémet kettéosztjuk és az egyik felét rákenjük a piskótára, erre a krémre rászeleteljük a gesztenyepürét(25 dkg), aztán a krém másik felét is, majd a piskótát is rátesszük.

A tetejére olvasztunk csokit, és ráöntjük, majd egy recés habkártyával hullámokat formálunk a tetejére. Forró vizes késsel Vágjuk, így nem törik meg a csoki a tetején.