Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.10.14

Indiáner felvert

 Indiáner felvert

 

Alap tésztahányad:

·       1 db tojás,

·       1 dkg cukor,

·       2 dkg liszt és

·       0,5 dkg víz(fél deci).

 

   Régebbi, magyarosabb elnevezése indusfánk tészta.

 

    A tojásfehérjét az összes cukorral nem túl kemény habbá verjük. A tojássárgáját nem verjük habbá, hanem a vízzel elkeverjük, majd a liszt egynegyed részével sima péppé dolgozzuk. Ebbe adagoljuk a tojásfehérje habját, és a fennmaradt lisztet lassan szórva fakanállal keverjük a tésztába. Az indiáner  tésztáját mindig nyomózsákból adagoljuk. A sima csöves nyomózsákból (nem, muszáj csövet tenni bele) papírral fedett tepsire kisebb-nagyobb félgömb alakokat formázunk.

 

   Az indiáner tésztát 170 fokos sütőben sütjük. Két ütemben (elsőnek 170 fokon később kb. 150 fokon), hogy sima, fényes és domború legyen a tészta felülete sütés után.

 

   Az indiáner felvert a mignonok, desszertek, csemegék és tejszínhabos sütemények kedvelt tésztája.