Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.10.14

Joghurtos-Tejszínes varriációk

Joghurtos- Tejszínes- Ananászos szelet

    

Kép

 

Hozzávalók Kb. 20 szelethez:

 

A piskótához:

·       3 db tojás,

·       6 dkg cukor,

·       8 dkg liszt.

 

Elkészítés:

   A tojásokat külön szedjük, 2 dkg cukrot a fehérjébe tesszük, a 4 dkg-ot pedig a sárgájába. Felverjük elsőnek a fehérjét, aztán a sárgáját. A, sárgájahabot a fehérjehabhoz adjuk és rászitáljuk a  lisztet, majd óvatosan összevegyítjük. Tepsibe Papírt helyezünk (kisméretű tepsi), majd a masszát beleöntjük, és egyenletesen szétosztjuk. 170 Fokra előmelegített sütőbe tesszük és megsütjük.

 

A töltelékhez:

·       Egy doboz ananászkonzerv,

·       0,5 l Hulalá Tejszín,

·       0,4 l Natúr Joghurt.

·       Étkezési zselatin,

·       cukor,

·       esetleg sárga festék.

 

   Egy evőkanálnyi zselatinport fél deci vízzel felforralunk, majd hagyjuk kihűlni, de nem annyira, hogy megdermedjen. :-)

 

   A Hulalá Tejszínt felverjük kemény habbá. A joghurtot Kb. 3 evőkanál cukorral kikeverjük. Lehetőleg porcukrot használjunk.

 

   A joghurtot és a Tejszínt összevegyítjük úgy, hogy lassanként adagoljuk a joghurtot a Tejszínhabhoz. Majd ha ezzel megvagyunk, akkor a zselatint is hozzáöntjük óvatosan, határozott mozdulatokkal összekeverjük, hogy ne törjön össze a tejszínhabunk, és ne legyen csomós a zselatintól. Ezzel elkészült a krémünk. :-)

 

   Az ananászkonzervből kiszedjük az ananászdarabokat. A levét ne öntsük ki, mert abból készítsük el a tetejére a zselatint. Ha az ananász nagyobb darabokban van, akkor kissé összedaraboljuk.

 

   A megsült és kihűlt piskótára kenünk egy nagyon vékony réteg krémet. Rádobáljuk az ananászdarabokat, majd utána az összes krémet rákenjük egyenletesen. (Célszerű az ilyen típusú süteményeket formában betölteni, mert idő kell, ahhoz hogy megdermedjen a krém.) Ha rákentük az összes krémet, akkor beteszzük a fagyasztóba, hogy minél hamarabb megdermedjen.

 

   A tetejére a zselatint úgy készítsük, hogy ha az ananász lé darabos, akkor azt leszűrjük, és Kb. 2 Dl-t kimérünk belőle, teszünk hozzá Kb. 2 evőkanál cukrot, és szintén egy evőkanálnyi zselatinpor. (Ezeknél, a zselatinos mértékeknél az evőkanálnyi értéket nem púposan értettem, hanem éppen hogy legyen egy evőkanálnyi. Remélem, értitek. :-) )

 

Szóval ezt is feltesszük a tűzre, és folyamatos keverésnél felforraljuk. Ha meghűlt és a fagyasztóban is meghűlt a krém, akkor óvatosan ráöntjük a zselét, majd visszatesszük a fagyóba hűlni.

 

   Ha megdermedt a zselatin, akkor fagyóból átrakjuk a hűtőbe a süteményt, majd később már (ha formában van, akkor kivehetjük a formából) és szeletelhetjük.

 

 

 

Joghurtos- Tejszínes- Túrós- Barackos szelet

.   

Kép

   Lényegében ugyanúgy kell készíteni, mint a Joghurtos- Tejszínes- Ananászos szeletet.

A piskótát is ugyanúgy 3 tojásból.

A krémbe:

·       0,5 l Hulalá Tejszín,

·       0,4 l Natúr Joghurt,

·       0,25 kg Félzsíros Tehéntúró, és

·       egy konzerves Barack befőtt.

·        Zselatin,

·       cukor.

 

   Az arányok ugyanazok, mint az előző süteménynél. Annyi a különbség, hogy túró is van benne, amit előtte apró lyukú szűrőn áttörünk, így krémesebb az állaga. Meg persze ananász helyett most barackbefőtt van benne.