Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.10.14

Kata szelet

Kata szelet

(másfeles adag)

Hozzávalók:

A tésztához kell:

·       75 dkg liszt,

·       22,5 dkg Tea Vaj,

·       22,5 dkg cukor,

·       3 db tojássárgája,

·       1 csomag sütőpor és

·       kevés tej.

 

Elkészítés:

   A lisztet a sütőporral és a cukorral elkeverem. Beleteszem a tojás sárgákat és a vajat. Ezt szétmorzsolom, majd annyi tejet adok hozzá a tésztához, hogy képlékeny tésztát kapjak.

 

   Ezt a tésztát 3 részre osztom. Kinyújtom és megsütöm Kb. 180 fokon. (a sütőt mindig előmelegítem) Két lapot félreteszek (ezek lesznek az alja és a teteje). A 3.-ik lapot egy edénybe összetöröm és kevés vaníliás tejjel (1 csomag vaníliás cukor és Kb. 1,5 dl tej) leöntöm. 

 

   Ebbe a tálba teszem a többi hozzávalót is, ami a tölteléke lesz a sütinek:

·       5 kiskanál kakaó,

·       4 evőkanál lekvár (baracklekvár),

·       22,5 dkg cukor,

·       15 dkg Tea Vaj, és

·       Jamaicai rum aroma (Ízlés szerint).

 

   Ezt összekeverem, majd mielőtt betöltöm, előtte azt a részét, ami érintkezik a töltelékkel, szóval azt a részét megkenem lekvárral, hogy összeragadjon - csak, mert jártam úgy hogy nem kentem le lekvárral, és teljesen szétesett a sütemény   -, majd betöltöm a tölteléket. A tetejét én úgy készítem, hogy:

·       3 tojásfehérjét

·       15 dkg cukorral gőz fölött felverem.

 

    A gőz fölött addig kell verni, míg fel nem melegszik a habom. Nem kell forróra, csak legyen meleg. Ezt utána rákenem a tésztára, elsimítom, és a tetejére reszelek csokit.

 

   Ez másnapos süti, mert akkorra puhul meg a tészta és ér össze, meg egyszerűbb vágni, és finom is.