Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.10.14

Mézes Krémes

Mézes krémes

 

Hozzávalók Kb. 2 kg-hoz:

A tészta:

·       50 dkg méz,

·       50 dkg liszt,

·       1 Dl tejföl,

·       2 Dl tej,

·       3 tojássárgája,

·       őrölt fahéj,

·       1 dkg kristálycukor,

·       szalakáli.

 

Elkészítés:

 

    A cukrot serpenyőben karamellizáljuk, meglocsoljuk egy evőkanál vízzel, és beforraljuk. A mézet, a tejet és a tejfölt keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk a felvert tojássárgáját, a karamellát, a szalakálit, kevés lisztet, majd jól összekeverjük.

 

   Lassan adagolva beleszórjuk a maradék lisztet, és összegyúrjuk. 4 részre osztjuk, és egyenként kinyújtjuk 0,5 cm vastagságúra. Kivajazott és lisztezett tepsibe tesszük. A sütőt 240 fokra melegítjük fel, majd betesszük sülni. Amikor a tészta felemelkedett, 180 fokra visszavesszük a hőt, és a tésztát zsemleszínűre sütjük. Ezt mind a 4 tésztánál megteszzük.

 

A töltelék:

·       1 db tojásból,

·       5 dkg lisztből,

·       1,5 Dl tejből krémet főzünk. (sárgakrém)

    Ha besűrűsödött és már hűtjük, akkor tegyünk bele egy csomag vaníliás cukrot. 

·       50 dkg porcukrot és

·       50 dkg Tea Vajat felhabosítunk. (alap vajkrém)

 

    Az alap vajkrémbe beletesszük a sárgakrémet, és együtt még jól áthabosítjuk. 3 részre osztjuk és betöltjük a tészták közé. Másnap a  tetejét olvasztott csokival bevonjuk, majd szeleteljük. Vagy csoki helyett porcukorral is megszórhatjuk.

 

   Ez másnapos sütemény, de megéri várni rá, hiszen nagyon finom.