Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010.01.20

Reszelt almás

Reszelt almás

 

Kép

 

 

Hozzávalók egy kisebb méretű tepsihez:

 

1 kg Alma,

6 db Tojás,

30 dkg Cukor,

23 dkg Liszt,

1 csomag sütőpor,

Fahéj,

5-10 dkg Dúrvára vágott dió. (ez elhanyagolható).

 

Mázhoz:

Kb. 6 dkg margarin,

10 dkg Csoki,

Kb. 4 dkg Kakaópor és

Ízlés szerinti porcukor még.

 

Elkészítés:

 

   Az almát hámozzuk meg és reszeljük le, majd hagyjuk állni.

A tojásokat válasszuk ketté, majd 20 dkg cukorral keverjük habosra. Ezután a már levétől megszabadított almát tegyük hozzá, és tegyünk hozzá ízlés szerint fahéjat. Keverjük el, majd a sütőporos lisztet is tegyük bele. Galuska jellegű tésztát kell, hogy kapjunk. Ha ezzel megvagyunk, akkor a maradék cukrot adjuk a fehérjéhez, majd azt is verjük fel kemény habbá. Óvatosan adagoljuk hozzá a masszához, hogy ne törjön össze a fehérjehabunk.

 

   A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tepsit kibélelhetjük, sütőpapírral vagy kikenhetjük margarinnal, és kevés liszttel megszórjuk. A masszát öntsük bele a tepsibe, majd toljuk be a sütőbe. Tűpróbáig sütjük.

 

   Ha kész, akkor készítsük el a masszát. Ezt mind megtehetjük úgy is, hogy alacsony hőfokon a mikrohullámú sütőben egyben összeolvasszuk. Vagy a hagyományos módon gőz fölött felolvasszuk a csokit, majd hozzáadjuk a margarint, a kakaóport és a porcukrot is. Majd langyosan rákanalazzuk a sütemény tetejére.

És kész is.