Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.09.30

Rumos Dió torta

Rumos Dió torta

Kép

 

 

 Hozzávalók 16 szeletes tortához

Piskóta:

·       7 db Tojás,

·       14 dkg Cukor,

·       17 dkg Liszt.

    Ebből megcsináljuk az alap Piskótát.

 

Töltelék:

Sárgakrém:

·       1 db Tojás

·       2 dkg liszt

·       1,5 Dl Tej

      Ebből gőz fölött krémet főzünk, majd kihűtjük.

 A krém többi része: 

·       35 dkg Tea Vaj

·       35 dkg Porcukor

 

      Ebből alap vajkrémet készítünk, majd hozzáadjuk a főzött krémünket, és kihabosítjuk. Végül, de nem utolsó sorban teszünk bele

·       15-20 dkg darált diót, és

·       2cl rum aromát, vagy ízlés szerinti mennyiséget.

 

   A piskótánkat 3 részre vágjuk, majd betöltjük a tortánkat. Osszuk be a krémet, hogy a külsejére is maradjon, és díszíteni is tudjunk vele. Darált dióval Panírozzuk tortánkat, díszítésként még pár egész dióval díszítsük.

 

Egyszerű és még finom is.