Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.10.15

Dobos torta

Dobos torta

 

 

Hozzávalók 16 szelethez:

 

·       12 db tojás

·       27,5 dkg liszt

·       22 dkg cukor

·       6 dkg vaj.

 

Ebből 6 lapot kell sütni, vagyis 6-szor

 

·       2 db tojás

·       5 dkg liszt

·       4 dkg cukor és

·       1 dkg vaj

 

   Ugyanúgy készítjük, mint a normál piskótát, csak mielőtt a sárgáját habosítjuk, tegyük hozzá a lágy vajat.

   A 16 szeletes formát tegyük egy sütőpapírra, majd rajzoljuk körbe. A masszánkat pedig úgy osszuk szét a papíron, hogy lehetőleg a körvonalakig érjen. Előmelegített sütőbe (180 fok) tesszük be és kb. 12 perc alatt megsül.

 

   Ha kész a 6 lap, akkor a legszebbet tegyük félre, mert az lesz majd a cukros.

 

A töltelék:

Készítsünk sárgakrémet.

·       1 db tojásból,

·       5 dkg lisztből és

·       1,5 dl tejből. Gőz fölött!!!

 

   Ha kész a sárgakrémünk, tegyünk bele 15 dkg Étcsokoládét. Javaslom a Party étcsokoládé. Ezt még akkor tegyük bele, amikor forró a krémünk, így szépen elolvad. Keverjük el jó alaposan.

   Most jöhet az alap vajkrém. Ehhez 40 dkg Porcukor és 40 dkg Tea Vaj szükséges.

 

   A cukrot és a vajat alaposan habosítsuk fel, majd tegyük hozzá a kihűlt csokis krémed, majd azzal is habosítsuk fel. Ezzel kész is a töltelékünk.

 

   A dobos cukorhoz kb. 22 dkg cukrot használjunk fel és Kb. 5 dkg vajat, hogy ne legyen olyan kemény, ha megszilárdul.

 

   Betöltés

 

   A megsült lapokat a tortaformánk segítségével szélezzük le, hogy mind a 6 lapunk egyforma legyen.

   A krémünket úgy osszuk el a betöltésnél, hogy maradjon még a külső borításhoz is és a díszítéshez is egy kevés.

 

Díszítési fázis

 

   Az oldalára dúrvára vágott pirított mogyorót, vagy dúrvára vágott diót tegyünk panírként.

 

   A maradék krémünkkel a 16 szeletet jelöljük be krémrózsákkal, vagy macskakaparással.

   A dobos cukrot elővágott tésztára borítsuk, majd zsiradékos késsel óvatosan vágjuk el a szeleteket. A kész kis szeletkéket legyező formában tegyük a tortára, nekitámasztva a krémnek. Ha kész, akkor a torta közepére a csúcsok találkozásának takarása érdekében habrózsát nyomjunk.

 

El is készült a tortánk.