Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.12.11

Narancsos Kuglóf

Narancsos Kuglóf

 

Hozzávalók egy 24 cm-es sütőformához:

 

2 db Narancs,

25 dkg Puha vaj,

17 dkg Cukor,

1 csomag Vaníliás cukor,

4 db Tojás,

40 dkg Liszt,

10 dkg Étkezési keményítő

1 csomag sütőpor

1,2 dl Tej.

 

Elkészítés:

 

   A narancsokat forró vízzel mossuk le, majd töröljük szárazra, ezután reszeljük le a héjukat. A levét egy pohárba facsarjuk ki. 

A sütőformánkat vajazzuk ki, és lisztezzük be.

 

   A vajat a cukorral keverjük habosra, majd tegyük bele a narancs héját és a vaníliás cukrot, a tojásokat pedig egyenként keverjük hozzá.

 

   A lisztet, az étkezési keményítőt és a sütőport vegyítsük össze, majd apránként a masszára szitáljuk és eldolgozzuk. Ezután először a narancslevet, majd a tejet adjuk hozzá. Az állagára figyeljünk, akkor jó, ha hosszú szálakban válik le a habverőről! Ezután öntsük a formába, majd tegyük be a Hideg sütőbe, és csak utána kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra beállítva. Gázsütőn 2-3-as fokozat. Kb. 1 órán keresztül süssük.

 

   Tűpróbáig süssük. Ha kész, akkor még kb. 10-15 percig pihentessük, és csak utána borítsuk ki a formából.

 

   Porcukorral meghintve tálaljuk.