Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.09.30

Oroszkrém Torta

 Oroszkrém Torta

 

     

Kép

 

 

Hozzávaló 20 szelethez:

A piskóta:

·       9 db tojásból,

·       18 dkg cukorból,

·       22,5 dkg lisztből készül.

A sütése: 150-180 fokra előmelegített sütőben Kb. 40-50 percig.

A tölteléke:

·       6 Dl Hulalá tejszín,

·       Sárgakrém - ami 1 db tojásból és 5 dkg (2 evőkanál) lisztből és kb. 1,5 Dl tejből, gőz fölött készített krém –

·       Jamaicai rum aroma,

·       mazsola (ezeket ízlés szerint adagolva)- a rumot és a mazsolát semmi féle képen nem kéne kihagyni, mert ezek az oroszkrém alapjai. Ettől oroszkrém. –

   A mazsolát forró vízzel kell felengedni, hogy megszívja magát, és egy kis rumaromát is tegyünk bele. Elég összesen egy üveg Jamaicai rumaromát vennünk, mert ennek elégnek kell lennie a mazsola áztatásához és a töltelék elkészítéséhez.

 

   Szóval a tejszínt felverjük lágy habbá, majd beletesszük a kihűlt sárgakrémet, és ezzel készre verjük. A mazsolát apróra összedaraboljuk, majd azt is beletesszük, majd a rumot is beleöntjük - ízlés szerint-, ezt összekeverjük és már kész is a töltelékünk.

 

   A piskótát 3 részre vágjuk, majd betöltjük, de hagyjunk annyit, hogy a külsejét is be tudjuk vonni. A díszítéshez Kb. 3 Dl Hulalá tejszínt használjunk. Ezt simán felverjük és a kreativitásunk szerint díszítjük fel.

Bónuszként pár Fénykép, díszítési tippekkel.

Kép

Kép

 

Kép