Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.12.17

Csokoládés Csillag

 

Csokoládés Csillag

 

Hozzávalók:

 

20 dkg Porcukor,

4 db Tojás fehérje,

5 dkg Reszelt Csokoládé,

12 dkg Liszt.

 

Elkészítés:

 

   A tojás fehérjét kemény habbá verjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és a reszelt csokit.

A masszát csillagcsöves habzsákba töltjük, és kis halmokat nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsire.

Pihentessük egy órán át, majd előmelegített sütőben szárítsuk ki őket.

 

A szárításról:

 

Két fajta szárítást különböztetünk meg. Van lassú szárítás és gyors szárítás.

 

A lassú szárítás:

   200 fokos sütőben (légkeveréses sütőnél 180 fok, gázsütőben 3-4-es fokozat), középre helyezett rácson 2-3 percig sütjük. Ezután a sütőt elzárjuk, és 8-12 óráig szárítjuk a habcsókot.

 

A gyors szárítás:

   100-120 fokos sütőben (légkeveréses sütő 80-100 fok, gázsütő 1-es fokozat), középre helyezett rácson 2-3 óráig sütjük.

 

Egyszerűen elkészíthető, és akár a karácsonyfára is feltehető.