Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.12.10

Diós- Almás Muffin

Diós- Almás Muffin

 

Hozzávalók 12 süteményhez:

 

20 dkg Liszt,

15 dkg Darált Dió,

15 dkg Vaj,

1 dl Méz,

1 dl Tej,

1 db nagyobb Alma,

2 tojás,

Őrölt Fahéj,

1 csomag Sütőpor.

 

Elkészítés:

 

   A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A lisztet, a darált diót, a sütőport és a fahéjat vegyítsük össze. A tojásokat a puha zsiradékkal és a mézzel habosítsuk fel, majd tegyük hozzá a reszelt almát, és a lisztes egyveleget, majd keverjük simára, közben, ha szükséges, tejjel lazítjuk a tésztánkat. A muffin formákat béleljük ki a kis muffin papírokkal, vagy zsiradékkal kenjük ki és lisztezzük be.

A masszát oszlassuk, el majd tegyük be sülni, kb. 15 percre.