Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.12.09

Fahéjas Ischler

Fahéjas Ischler

 

Hozzávalók kb. 20 db-hoz

 

10 dkg Darált Dió

1 dkg Fahéj

12,5 dkg Margarin

6 dkg Cukor

22 dkg Liszt

1 csomag Vaníliás Cukor

Barack, vagy egyéb lekvár

Étcsokoládé

 

Elkészítés:

 

Egy tálba beleteszünk mindent, kivéve a diót. Összemorzsoljuk a margarint a liszttel, és majd csak utána gyúrjuk össze tésztává. Ha kész, tegyük hozzá a diót is. Lisztezett asztalon vagy deszkán kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk. 180 fokra Előmelegített sütőbe tesszük sülni kb. 6 percre. Ezt is még akkor vegyük ki, amikor még puha a tésztánk, ne süssük túl, mert nagyon kemény lesz. Ügyeljünk rá!

Ha kész, töltsük be még lehetőleg melegen a tésztákat, és ragasszuk össze, majd amikor már összeragadtak, akkor gőzfürdőn melegített étcsokoládéba mártjuk. Ezzel nagyobb esélyünk van arra is, hogy visszapuhuljon. És még el is áll.