Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.12.02

Fahéjas-Müzlis Tallér

 Fahéjas-Müzlis Tallér

 

 

pict1271.jpg

 

 

Hozzávalók 12 Db-hoz

 

o     1 Db tojás,

o     6 dkg Margarin,

o     12 dkg Barna Cukor,

o     20 Dkg Liszt,

o     Fél csomag sütőpor,

o     15-20 dkg Müzli,

o     1 kávéskanál fahéj.

 

 

 

Elkészítése

 

   A müzlin kívül minden alapanyagot egy tálba tesszük, és elsőnek összemorzsoljuk, majd összegyúrjuk. Végül hozzátesszük a müzlit is. Egy hengert sodrunk belőle, majd becsomagoljuk fóliába és fél órára hűtőbe tesszük.

A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Sütőpapírral kibélelt tepsit készítünk elő. A rudat kivesszük a hűtőből, és 12 egyenlő darabot vágunk le belőle. Kissé utóformázzuk még, hogy kerek maradjon, majd a tepsire tesszük. 5-8 percre betesszük a sütőbe sülni.

Majdhogynem egészséges keksz féle. J