Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.12.16

Rumos csokoládégolyócskák

 

Rumos Csokoládégolyócskák

 

 

Hozzávalók:

 

25 dkg Étcsokoládé,

10 dkg Vaj,

0,5 dl Rum,

Tej,

3 db Tojássárgája,

2 dkg Kakaópor.

 

Elkészítés:

 

   A vajat habosra keverjük a cukorral és a tojás sárgákkal. Hozzáadjuk a kakaóport és a rumot, majd összedolgozzuk és hűtőbe tesszük dermedni.

A csokoládét kevés meleg tejben feloldjuk, majd szintén behűtjük.

A vajas masszából kis golyókat formázunk, majd beleforgatjuk a csoki masszába, és újra ezek után már pár órára visszatesszük a hűtőbe.

 

Édes teához, vagy forró csokihoz kínáljuk. Finom.