Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.12.13

Szezámmagos Apró

 

Szezámmagos Apró

 

 

Hozzávalók kb. 50 dkg-hoz:

 

30 dkg Liszt,

12 dkg Margarin

1 dl Tejföl,

1 dl Tej,

2 dkg Szalakáli,

3 dkg Szezámmag,

Só.

 

Elkészítés:

 

   A száraz alapanyagokat összekeverjük (szalakáli, liszt), majd összemorzsoljuk a margarinnal.  Egy tojással, a tejföllel, és kevés sóval összegyúrjuk, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy nyújtható tésztát kapjunk.

   A tésztát lisztezett deszkán 3-5 mm vastagságúra nyújtjuk, majd késsel, vagy pizza vágóval 3 cm hosszú 5 mm széles csíkokra vágjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a másik tojással lekenjük a tetejét, majd megszórjuk a szezámmaggal. 170 fokra előmelegített sütőbe sárgára sütjük.

Jó étvágyat hozzá!!!