Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.12.19

Vaníliás pathé

 

 

Vaníliás pathé

 

Hozzávalók kb. 1 kg-hoz:

 

30 dkg vaj,

11 dkg porcukor,

2 db tojás,

40 dkg liszt,

1 citrom reszelt héja,

1 csomag vaníliás cukor.

 

Elkészítés:

 

   A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk egyenként a tojásokat is, amivel szintén felhabosítjuk. Beletesszük a vaníliás cukrot és a citrom héját, majd apránként hozzádolgozzuk a lisztet is.

Csillagcsöves habzsákba töltjük és csillag, vagy köröm, vagy S alakban formáljuk.

170 fokra előmelegített sütőbe kb. 5-9 perc alatt megsütjük.

 

Ennek több változata is ismert, ilyen például a Csokoládés Pathé is.

 

A receptje 1 kg-hoz:

 

30 dkg Vaj,

12,5 dkg Porcukor,

2 egész tojás,

37 dkg Liszt,

4 dkg kakaópor.

 

Az elkészítése ugyanaz.

 

Variálható is a két tészta, például egy szívnél, hogy az egyik fele vaníliás, a másik pedig csokis.