Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.12.14

Vaníliás rudacskák

 

Vaníliás rudacskák

 

Hozzávalók kb. 50 dkg-hoz:

 

35 dkg Liszt,

20 dkg Margarin,

15 dkg Porcukor,

3 db Tojássárgája,

1 csomag Sütőpor,

1 csomag Vaníliás cukor,

5 dkg Csokoládé.

 

Elkészítés:

 

   A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat. Kis adagokban hozzátesszük a sütőporral elkevert lisztet is, és alaposan összedolgozzuk. Lisztezett deszkán fél cm vékonyra nyújtjuk és kis rudacskákat vágunk belőle.

   170 fokra előmelegített sütőbe sárgára sütjük. Ha kisült és kihűlt, olvasztott csokival spíneljük (spínelés: olvasztott csokit papírtölcsérbe teszünk, és vékonyan csíkozzuk a felületet.), vagy olvasztott csokiba mártjuk az egyik végüket.